Pappersprospekt blir träd i Afrika

Från och med den 1 juni är det slut med pappersprospekt hos SkandiaMäklarna i Sörmland. – Det känns rätt av miljöskäl, tiden är mogen helt enkelt, säger Håkan Thelin, franchisetagare.

För varje såld bostad kan ett träd planteras av Vi-Skogen i Afrika. På bilden är det Lilian, Frida och Eliezel i Kenya.

För varje såld bostad kan ett träd planteras av Vi-Skogen i Afrika. På bilden är det Lilian, Frida och Eliezel i Kenya.

Foto: Elin Larsson

Native2020-05-27 17:23
Detta är ett annonssamarbete.

Miljöfrågan är viktig för SkandiaMäklarna i Nyköping och Katrineholm som genom att nästan helt sluta med papper och istället gå över till digitala prospekt vill minska sin miljö- och klimatpåverkan och ta en tydlig position i framkant inom hållbarhet. Pengarna som byrån sparar in på att inte längre trycka upp prospekt vill de istället lägga på att plantera träd i Afrika. 

Hur många träd kan planteras när ni upphör med era pappersprospekt? 
– Vi säljer ungefär 500 bostäder varje år. För varje förmedlad affär kommer vi att plantera ett träd i Afrika i samarbete med Vi-skogen. Så det blir väldigt många träd, säger Håkan Thelin. 

undefined
Håkan Thelin, franchisetagare på SkandiaMäklarna i Nyköping och Katrineholm.

Det här är ytterligare ett steg i den gröna och digitala satsningen som SkandiaMäklarna genomför.  
– Vi tycker att vi gör en bra sak, vi sparar på miljön och slipper frakta papper kors och tvärs. Vi är stolta över våra fina prospekt, som håller väldigt hög kvalitet. Men vi har redan all information på nätet sedan många år tillbaka och människor är idag väldigt flitiga med att använda våra digitala tjänster.

Mäklarbyrån har förbrukat enorma mängder papper varje år. 
– Till varje bostadsobjekt trycker vi upp i snitt tio prospekt. Det blir 10 000-tals pappersark och majoriteten slängs eller åker i pappersåtervinningen mer eller mindre direkt, vilket är vansinnigt. I och med den här förändringen kommer vi ner på väldigt små nivåer när det gäller förbrukningsmaterial, och det känns jättebra.

Istället för papper kommer prospekten i huvudsak att erbjudas i ett snyggt och smidigt verktyg med bläddringsfunktion, som passar för både mobiler, surfplattor och datorer. 

Är ni inte oroliga för att kunderna ska sakna en folder att hålla i handen?
– Jag tror att tiden är mogen för de flesta av våra kunder att enbart använda digitalt material. De säljare och bostadsspekulanter som ändå vill ha ett pappersprospekt kommer fortfarande kunna få ett hemskickat eller avhämtat, om de ber om det.

Alla prospekt över bostäder finns digitalt.
Alla prospekt över bostäder finns digitalt.
Karta: Brunnsgatan 38
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Katrineholms-Kuriren.