Svar först i höst på frågor om höghus på Söder

Jag vill tro att många som bor i Backa och Svartbäcksområdet gärna hade hört hur Göran Dahlström svarar på dessa frågor. Skriver Joha Frondelius (KD)

Jag vill tro att många som bor i Backa och Svartbäcksområdet gärna hade hört hur Göran Dahlström svarar på dessa frågor. Skriver Joha Frondelius (KD)

Foto: Carina Bergius

Insändare2020-06-25 05:26
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Till kommunfullmäktigemötet den 15 juni 2020 hade vi skickat in en interpellation (frågor) till Göran Dahlström (S) om markanvisning för byggandet av åttavåningshus på Söder. Vi skickade in frågorna en vecka före mötet. Det brukar räcka för att få ett skriftligt och på mötet ett muntligt svar när frågorna är av lite personligt slag. Men fullmäktige valde att svara på interpellationen någon gång i höst istället. 

Vad handlade frågorna om? Jo följande: - Fråga ett: - Hur går det till med markanvisningsavtal mellan kommun och företag och vem kommer på idén om att bygga åttavåningshus på Söder i ett villaområde? Fråga två: - Hur kommer ni hantera det kraftiga motståndet från närliggande bostäder mot byggandet av höghus på Söder? Fråga tre: - Kuriren intervjuade dig där du sa att höghusen kommer lösa föreningarnas lokalbehov. Var finns denna lokalplan om verkställande att läsa?

Fråga fyra: - Vilken garanti har kommunen att det är det bästa markpriset som man får vid en markanvisning när inte LOU tillämpas? Jag vill tro att många som bor i Backa och Svartbäcksområdet gärna hade hört hur Göran Dahlström svarar på dessa frågor. Att ge ett lugnande besked innan semestern hade varit på plats. Men den som väntar på något...väntar alltid för länge.