"Om S värnat landets befolkning – SD inte funnits idag"

Insändare 16 augusti 2021 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För hundra år sedan var Socialdemokraterna det nya partiet som mötte hårt motstånd från maktelit och etablissemang. Då var det socialiseringen och rösträttsfrågan som skrämde kungahus och överhet. Ledande socialdemokrater kastades i fängelse, förföljdes och hånades. 

I dag är rollerna ombytta. Socialdemokraterna (S) är maktpartiet som slår hårt mot det nya partiet Sverigedemokraterna (SD) som övertagit rollen som allmänt ”bespottarparti”. Efter SD:s inträde i riksdagen 2010 blev motståndet rent absurt. I Agendas partiledardebatt 2011 ställde varken Socialdemokraternas ledare Håkan Juholt och Vänsterpartiets Lars Ohly upp i debatten. De ville inte synas tillsammans med SD:s partiledare Jimmie Åkesson. Och förföljandet och hatet från makteliten fortsätter. Från omdömen som ”rasister” och”nazister” tillkom nyligen även ”sminkade grisar” som tillmäle man kan använda på ett parti som har stöd för över en miljon väljare. Även fackföreningsanslutna SD medlemmar har konsekvent uteslutits till förtroendeposter inom facket. 

Men Socialdemokraterna var själva en gång ett nationalistiskt parti som värnade om nationen och folket. De ville bygga ett folkhem. I dag är partiet globalistiskt och står för öppna gränser med hög invandring. Inget av detta går ihop med ett tryggt folkhemsbygge, det inser nu alltfler medborgare som istället vänder sig till SD. 

Men om S hållit fast vid sitt folkhemsbygge och värnat landets befolkning så hade inte SD funnits idag. De hade inte behövts. Nu blev det inte så och nu har vi fått ett parti, en folkrörelse, som står upp för sitt land, som vill återupprätta nationen där värden och begrepp som ”gör din plikt, kräv din rätt” åter ska bli rättesnöret på vägen mot ett nytt modernt folkhem.


Ämnen du kan följa