Ni har förstört vårt studentfirande

Allt vi vill är att kunna ha en så bra student som möjligt med tanke på omständigheterna men vi blir motarbetade för varje förslag vi ger. Detta är inte okej tycker vi. Skriver Ella Perry.

Allt vi vill är att kunna ha en så bra student som möjligt med tanke på omständigheterna men vi blir motarbetade för varje förslag vi ger. Detta är inte okej tycker vi. Skriver Ella Perry.

Foto: Janerik Henriksson / TT

Insändare2020-05-16 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu är det nog! I denna stund sitter vi alla studenter hemma i glädje med att det nu är mindre än en månad kvar till studenten. Dock kommer vår student inte bli som alla andra år och det har vi fått svälja. Vi försöker i stunden göra allt vi kan för att få en så bra student som möjligt.

Vi studenter får just nu sitta hemma och ha distansstudier och bara längtar till studentdagen där vi äntligen får något för alla dessa 13 år i skolan, men istället för att bli uppmuntrade till ”det här klarar ni” och ”vi löser det här” får vi istället höra detta om vår efterlängtade och numera inställda student:

Det är bara en dag i era liv. Det drar till sig människor. Ni får offra er som vi alla gör. Ni är själviska. Det är enklast om vi bara ställer in allt

Mångas motivation till skolan är just studenten och är en stor del till varför många fortsätter kämpa i skolan men det tas bort från oss. Det som är helt orimligt är att vi får uppoffra det mesta av vår student för polisens och folkhälsomyndigheternas restriktioner och rekommendationer. Vi får varken ha en mösspåtagning, åka flak eller ha ett utspring med publik då allt detta skapar folksamlingar. Det som är upprörande att se de poliser som själva säger att vi skapar folksamlingar på studentdagen är poliser som gärna tackar gärna ja till en inbjudan till Sandbäcksskolan för att köra bottle flip. Det var inte mindre än 50 personer och det var inga 1,5 meters avstånd där inte. Detta för att skapa ungas förtroende till polisen men vart är vårt förtroende?

Hur kan ni vara så envisa med att ställa in vår student när ni själva inte håller er till era restriktioner/rekommendationer men ber oss vänligen att göra det? Vi har kämpat dag ut och dag in och för vadå? Vi blir hånade. Allt vi vill är att kunna ha en så bra student som möjligt med tanke på omständigheterna men vi blir motarbetade för varje förslag vi ger. Detta är inte okej tycker vi.