När får vi se ansvar och rättvisa

Insändare2020-06-26 05:47
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Regeringen ger sex miljarder kronor i företagsstöd till flygbranchen och två miljarder kronor till Folkhälsomyndigheten för att kunna buda på ett coronavaccin. Borde det inte vara tvärtom?

Tusentals ansvarslösa människor i Sverige trotsar regelverket. Utsätter sig själva och andra för livsfara och sjukvården för ökad belastning i dessa coronatider för att gå ut och solidariskt demonstrera mot oförrätter som drabbar människor på andra sidan jordklotet. Vad bryr sig amerikanarna om demonstrationer i lilla Sverige?

Under tiden dör de som byggt upp Sveriges välfärd som flugor på olika äldreboenden av covid-19 eller komplikationer därav på grund av noll krisberedskap och bristande kompetens hos regeringsföreträdare och myndighetspersoners taffliga senfärdighet. Många gamlingar runt om i Sverige har fått morfin och sedan lämnats ensamma att dö en kvalfull död i sängen på äldreboendet i stället för att få den sjukhusvård de borde ha rätt till. Var finns alla solidariska unga och medelålders demonstranter då?