Kullbergska behövs även i framtiden

Vi kan lugna signaturen ”Vågar man bo kvar” med att Kullbergska sjukhuset behövs även i framtiden. Skriver Majoriteten i Regionen.

Vi kan lugna signaturen ”Vågar man bo kvar” med att Kullbergska sjukhuset behövs även i framtiden. Skriver Majoriteten i Regionen.

Foto: Roger Culmsee

Insändare2020-05-19 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till signaturen ”Vågar man bo kvar?” i Katrineholms-Kuriren 6/5.

Vi kan lugna signaturen ”Vågar man bo kvar” med att Kullbergska sjukhuset behövs även i framtiden. Vi kan förstå oron för hur Kullbergska sjukhuset ska utvecklas i framtiden med tanke på den situation vi befinner oss i just nu, med en eventuellt långvarig ekonomisk kris i Sverige och i världen framöver. Vi anser att Kullbergska sjukhuset ska fortsätta att ha en dygnet runt-öppen akutmottagning och har därför beslutat om en välbehövlig ombyggnad av akuten. Vi genomför också investeringar för hundratals miljoner i ny- och ombyggnationer av sjukhuset, bland annat en ny vårdbyggnad, dialysverksamhet, MR-kamera samt en helt ny entré. De senaste månadernas kris stärker oss i vår övertygelse att det här är rätt beslut och rätt utveckling för Katrineholmsborna och sörmlänningarna.

Vi hoppas att du i och med detta ska känna dig riktigt trygg i att bo kvar i Katrineholm med omnejd!