Kollektiv bestraffning på äldreboenden?

Att ta till kollektiv bestraffning som drabbar de som sköter sig och då framförallt dom äldre som vill träffa sina barn och barnbarn är verkligen stötande. 
Skriver Ola Nordqvist.

Att ta till kollektiv bestraffning som drabbar de som sköter sig och då framförallt dom äldre som vill träffa sina barn och barnbarn är verkligen stötande. Skriver Ola Nordqvist.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2020-06-27 05:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kommentar till nyhetsartikeln "Anhöriga trotsar besöksförbudet–smyger in" publicerad 19 juni.

I Kuriren redogjorde Ulrica Truedsson ordförande i Vård-och omsorgsnämnden för att anhöriga tagit sig in på boenden för att träffa sina anhöriga och kramat dom. I sig allvarligt i dessa tider när vi ska skydda våra mest sårbara under pandemin. 

Men det som gjorde mig mest upprörd var att ordföranden uttryckte att om detta fortsatte skulle de kunna bli så att man skulle dra in de träffpunkter man ordnat på boenden utomhus med plexiglas så anhöriga kunde träffa sina äldre på ett säkert och bra sätt. Att då ta till kollektiv bestraffning som drabbar de som sköter sig och då framförallt dom äldre som vill träffa sina barn och barnbarn är verkligen stötande. Jag tycker verkligen att det var ett oövertänkt hugskott från ordföranden i nämnden som har ansvar för kommunens äldreomsorg.