"Fullt förtroende för Folkhälsomyndigheten"

Jag har själv fullt förtroende för Folkhälsomyndighetens anställda samt Anders Tegnell. Skriver insändarskribenten.

Jag har själv fullt förtroende för Folkhälsomyndighetens anställda samt Anders Tegnell. Skriver insändarskribenten.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2020-06-25 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändaren "Sverige sämst på att stoppa smittspridningen" publicerad 17/6.

Från dag ett har Folkhälsomyndigheten (FHM) och epidemiologen Anders Tegnell berättat, dagligen, vad som gäller angående covid-19. Givetvis har det ibland, ändrats från dag till dag eftersom det är ett virus man inte kände till. Nu börjar kommunerna skylla på regeringen och FHM, för att inte tala om de anställda, för visst är det de som har dragit in smittan på äldreboendena. Så kan det vara, men troligen också anhöriga som har besökt de gamla, kanske utan symtom men smittsamma, kanske bara lite snuviga, men med covid-19. 

De anställda går på knäna och gör inte annat än sliter som djur, skall de nu bli anklagade för alla dödsfallen också? Kommunen har ansvaret för att skyddskläder finns och att de gamla skyddas. Jag har själv fullt förtroende för Folkhälsomyndighetens anställda samt Anders Tegnell. Den som har lyssnat till allt som sagts om covid-19 inser att det här är folk som kan sin sak, framför det med stor trovärdighet samt får alla vettiga (!) Människor att hålla avstånd och sprita och tvätta händerna.

De andra, de som nu kommer resa över hela Sverige och inte håller avstånd någonstans, det är de som sprider smittan vidare. Dessutom kanske de flesta inte vet, när man gnäller på statsministern och regeringen, att ministerstyre faktiskt är förbjudet i vårt land. Vill minnas att våra myndigheter har varit fristående sen 1700-talet.