Förstörda mattor onödig kostnad för kommunen

Hitta ett ställe för stav- och höjdhoppsmattorna inomhus att lägga dem på samt hitta något annat typ av skydd under sommartid för mattorna. Skriver signatur Friidrottare.

Hitta ett ställe för stav- och höjdhoppsmattorna inomhus att lägga dem på samt hitta något annat typ av skydd under sommartid för mattorna. Skriver signatur Friidrottare.

Foto: Privat

Insändare2020-11-16 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Varje år tas höjd- och stavhoppsmattorna bort från friidrottsbanorna under vinterhalvåret. Detta år är inget undantag, förutom en del av stavhoppsmattan som fortfarande ligger kvar där den ligger under sommaren. Idag (11/11) åkte vi ner några friidrottare för att springa på banorna och då mötts vi av att höjdhoppsmattan samt resten av stavhoppsmattan ligger i stort sett helt oskyddade under läkaren vilket leder till att mattorna blir fuktiga och äckliga. Mattorna kan då bli förstörda vilket är tråkigt. När de blir förstörda av en sådan anledning behövs nya mattor köpas in vilket är en onödig kostnad för kommunen. En sådan sak att förvara dem inomhus under vintern kan inte vara så svårt. På så sätt kan dessa mattor hålla under en längre tid.

Dessutom under sommaren är dessa mattor ofta helt oskyddade då skydden som finns till dem ofta är bortdragna. Friidrotten drar alltid på skydden till höjd och stavhoppsmattorna efter att de används under en träning eller tävling. När skydden är borta kommer det in fukt som letar sig in i mattan vilket skadar dem. Därför skulle det vara bra om något annat typ av skydd kunde komma på plats för att ge ett ytterligare skydd. Även detta leder till att mattorna får en längre hållbarhet. 

Hitta ett ställe för stav- och höjdhoppsmattorna inomhus att lägga dem på samt hitta något annat typ av skydd under sommartid för mattorna. Allt detta för att öka hållbarheten samt spara på kostnaden till att köpa nya mattor.