Dags att be SD om ursäkt

12 september 2016 00:00

Att politiska partier byter ståndpunkt och uppfattning i olika frågor är ganska ovanligt, men det händer och har nyligen hänt. För vad som igår var fullkomligt uteslutet är i dag inte bara regeringspolitik, utan en självklarhet som dagligen trumpetas ut av politiker och skribenter där de försöker övertrumfa varandra i sina förslag. Det gäller naturligtvis invandringspolitiken.

I åratal varnade Sverigedemokraterna för den oansvariga massinvandringspolitiken som tidigare regeringar förde och för dess konsekvenser den skulle få för nationen. Försökte få ansvariga att fatta att Sverige inte kunde ta emot all världens migranter och att det faktiskt fanns en begränsning av kommunernas resurser och att landets kassakista har en botten. Partiledare Åkesson upprepade ideligen att hjälp i närområdena var den mest effektiva och bästa politiken.

Vi minns nog beskyllningarna från vänster som från höger och hatet som riktades mot alla de tappra som företrädde en ansvarsfull invandringspolitik. De var både nazister och fascister. Många sparkades från fackliga uppdrag och andra förföljdes och förtalades.

Vi ställer upp. Vi bygger inga murar, lät det från statsministern fram till förra sommaren. Men till sist gick det inte längre och i december kom äntligen de nya direktiven som helt vände upp och ner på den tidigare invandringspolitiken. Den stramades åt.

För en tid sedan upprepade statsminister Stefan Löfven Jimmie Åkessons ståndpunkt att hjälp i närområdena är mest effektivt för att hjälpa flyktingarna. Detta uttalande väckte inget som helst rabalder.

Vi är många som uppfostrats att be om ursäkt om vi haft fel, spridit lögner eller kallat någon vid öknamn. Är det någon som tror att Jimmie Åkesson får sin ursäkt?

Carl debattör

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa