"Utbudet för sommargåvan växer hela tiden"

Utbudet för sommargåvan växer hela tiden och detsamma gör möjligheten att använda pengarna i butiker som inte tillhör de större kedjorna. Skriver 
Jan Grönlund, regiondirektör.

Utbudet för sommargåvan växer hela tiden och detsamma gör möjligheten att använda pengarna i butiker som inte tillhör de större kedjorna. Skriver Jan Grönlund, regiondirektör.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2020-07-08 16:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på debattartikeln ”Region Sörmlands skattegåva till storföretagen” den 8 juli.

Efter den tuffa våren vill Region Sörmland visa våra medarbetare uppskattning. Friskvårdsbidraget har höjts, vilket ger möjlighet till återhämtning. Region Sörmland har också, efter beslut i regionstyrelsen, valt att ge en sommargåva på 1000 kronor till alla medarbetare som extra uppskattning. Pengarna har medarbetarna fått som ett presentkort att använda på det sätt som bäst passar den enskilde medarbetaren bäst, möjligheterna är flera.

För att detta ska kunna ske smidigt och snabbt har vi valt att använda oss av det upphandlade företag vi sedan tidigare använder för exempelvis utbetalning av friskvårdsbidraget. Det stämmer att det vid lanseringen av sommargåvan främst handlade om större butikskedjor. Många av dem finns på flera orter i Sörmland vilket innebär en möjlighet att stötta de lokala företagarna och de lokala medarbetarna i butikerna. Utbudet för sommargåvan växer hela tiden och detsamma gör möjligheten att använda pengarna i butiker som inte tillhör de större kedjorna.