Sundqvist: Jesper Ek kommer med felaktigt påstående

Vi kommer att fortsatta använda aulan på Duveholmsgymnasiet för kommunstyrelsemöten fram till att det att man på ett säkert sätt fysiskt kan mötas som vanligt igen. Skriver Christer Sundqvist (M).

Vi kommer att fortsatta använda aulan på Duveholmsgymnasiet för kommunstyrelsemöten fram till att det att man på ett säkert sätt fysiskt kan mötas som vanligt igen. Skriver Christer Sundqvist (M).

Foto: Henrik Wising

Insändare2021-03-15 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på debattartikel från Jesper Ek den 10/3.

Jesper Ek påstår i sin debattartikel att möjlighet till digitalt deltagande på politiska möten äntligen kom till på grund av oppositionens påtryckningar och att Moderater och Socialdemokrater inte ens ville utreda möjligheten. Det är naturligtvis ett felaktigt påstående. Faktum är att oppositionen vägrade gå med på att ha ett kort fysiskt möte för att kunna ta nödvändiga beslut så att vi kunde få till stånd den digitala möjligheten tidigare. 

Det kommunstyrelsemöte Jesper Ek nu valde att frånvara på, var i aulan på Duveholmsgymnasiet med plats för 500 personer, församlingen är 30 personer så det finns utrymme för mer än godtagbara avstånd. 

Trots att demokratiska församlingar egentligen är undantagna Folkhälsomyndighetens rekommendationer gjorde gruppledarna från respektive parti redan i början av pandemin en överenskommelse om hur vi ska hantera våra möten under den här tiden.

Dessutom ska ledamot i nämnd som har särskilda skäl att deltaga digitalt anmäla det tre dagar innan mötet, inte som påstås fem dagar.

Vid särskilda skäl finns möjlighet att deltaga digitalt men för sjukdom, avsaknad av barnvakt eller arbete på annan ort finns ett väl fungerande ersättarsystem.

Det är trots allt bra att det finns med lite självkritik i artikeln då det är av stor vikt att om man som ledamot vill vara med och påverka, är påläst och medveten om vilka beslut man är med och fattar.

Vi kommer nu att fortsatt använda aulan på Duveholmsgymnasiet för kommunstyrelsemöten fram till att det att man på ett säkert sätt fysiskt kan mötas som vanligt igen.