Moment 22 med Sörmlandstrafiken

Regionen ansvarar för sjukvård och busstrafik, finns det inga tankar hur chaufförerna skulle kunna skyddas så alla kan åka med buss om de vill? Skriver Gunnel Malm i Julita.

Regionen ansvarar för sjukvård och busstrafik, finns det inga tankar hur chaufförerna skulle kunna skyddas så alla kan åka med buss om de vill? Skriver Gunnel Malm i Julita.

Foto: Jessica Edeson

Insändare2020-07-10 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tänk om du bodde på landet och inte har bil, så du tänker ta bussen till stan i coronatider. Lätt som en plätt om man har smartphone. Den som inte har det, eller inte har Swish, blir helt strandsatt. Vid telefonsamtal till bussbolaget blir jag upplyst att det går att köpa biljett på vissa ställen. Okej bra, men det var endast på Pressbyrån i Katrineholm och hur tog jag mig dit nu då? Jo, med bussen som jag alltså inte kan åka med eftersom det inte går att betala.

Så det blir till att låna bil, eller åka med någon som skall in, för att gå in på Pressbyrån. Där blir jag upplyst att biljetten gäller en timme. Spontan bussresa hemifrån, eller stanna mer än en timme i stan eller kanske åka med bussen över en timme är alltså uteslutet. Om jag inte går till Pressbyrån straxt innan bussen skall gå, kanske med tunga kassar. Och inte tar buss 405 till Äsköping som tar en timme. Jag har ett grönt kort med 140 kronor på, vilket jag inte kan utnyttja. Chansa att det inte kommer en kontrollant säger hen på bussbolaget. Säkert, det kan kosta massor med pengar läser jag i tidningen

Regionen ansvarar för sjukvård och busstrafik, finns det inga tankar hur chaufförerna skulle kunna skyddas så alla kan åka med buss om de vill? Plexiglas, plasthandskar och handsprit kommer man långt med. Sunt förnuft också. Lös det här är ni bussiga det finns tillfällen då folk måste åka buss, man skall inte behöva ha bil på landet. Se till att busstrafiken funkar för oss alla istället. Av olika anledningar vill en del av oss inte ha mobil med internetuppkoppling, kul om vi kan ta del av samhället i alla fall. Apropå valfrihet och sånt som alltid tjatas om.