Förstörandet av årets studentfirande är oförlåtligt

Katrineholm 23 maj 2020 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Årets studentfirande är minst sagt innehåller minst sagt tämligen komplicerade omständigheter. Personligen är jag av den åsikten att de rekommendationer som har etablerats inte är till att föredra. 
Vi befinner oss visserligen i en kris som kommer medföra offensiva konsekvenser, men tillvägagångssättet för hanteringen av detta vad det gäller smittspridningen är inte till att föredra när det kommer till studentfirandet. Situationen kring årets studentfirande har blivit oerhört komplex och många är upprörda - så även jag. Det är de där tjejerna som har köpt sina dyra balklänningar, som har köpt den där påkostade studentmössan, som sitter där på rummet och synar objekten med en närmast depressiv blick. Det är killen som har köpt den där kostymen och som även han har lagt pengar på den där tjusiga studentmössan - det är de som sitter där och upplever sin student förstörd. 

Vart ligger problematiken i att låta de där trettio ungdomarna från vardera klass springa ut och åka flak, när barn inom grundskolan vistas i matsalen med symtom. Någon kände visst inte smak eller lukt. Barn sitter trångt vid de små borden i matsalarna med deras symtom. Enligt mig förblir det mer riskfyllt, till skillnad från vad ett tämligen anpassat studentfirande hade varit.
Det är de som smittar i en bredare utsträckning, än studenterna gör. Det är ett offensivt agerande, det är rådgivningar som har förstört.
Det krävs å andra sidan tydliga direktiv från myndigheter som meddelar befolkningen kring hur man bör agera. Men att begränsa på detta vis är inte värdigt. 

Alina Byström Östlund

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Katrineholm

Åtalad utpressare hotade att "snitta" kronofogdar

Katrineholm

Inflyttningsklart på Villa Björkbacken – men budgeten sprack

Katrineholm

Misstänkt rån och misshandel i lägenhet – skadad man hittades på Prinsgatan

Konst

Konstnär söker kontakt med vård- och omsorgspersonal

Kanot

Lukas uttagen till maratonlandslaget

Visa fler