Vargen en ohållbar vision

Katrineholm 1 augusti 2021 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till Anna Wåhlström, Marielle Lathi och Hans Wrådhes inlägg den 26 jul.

Inledningsvis vill jag få en offentlig ursäkt av de MP -representanter som undertecknade den senaste insändaren i detta ämne. Jag är inte behäftad med något ”mytologiskt hat” mot vargen! Jag har absolut INTE uttalat något hat mot vargen. Däremot förstår jag inte de som tillåter skadedjuret vargen härja fritt. Direkt och indirekt utarmar vargen naturen på både växter och djur.

För att citera Er :”I vissa debatter är man dömd att inte nå fram” och det stämmer verkligen på det faktum, att varken Urban Widholm eller jag ännu har fått svar på våra frågeställningar sedan tidigare.

Som jag tidigare påpekat, så är den ursprungliga vargen för länge sedan utrotad. Den nyetablering som skett, är en inplantering. Man inkvoterar fortfarande varg.

Att Ni inte bryr Er om allt lidande för både djur och människor tycker jag är skrämmande. Jag önskar Ni skulle komma till sans och med empati dela dessa utsatta människors vardagsbekymmer för sig själva och sina djur. Vörda våra duktiga bönder och skogsägare!

Så till skogen. Vänligen presentera några förslag på Ert skogspolitiska ”där nyttjandet av skogen o.s.v.” När skogen är mogen skördas den, precis som när Ni skördar tomaterna i balkonglådan, det är samma sak. Jag känner inte till att arter blivit lidande i skogsbruket, förr tvärtom, genom aktiv skogsvård har myckenheten av arter ökat. Växande skog lagrar kol från koldioxid.

Vad sedan beträffar mitt partival, så kan jag säga, att hellre bränner jag upp mitt röstkort än röstar på Miljöpartiet. Det här blir mitt sista inlägg. Jag vill inte ” ödsla krut på döda kråkor” men jag vill också säga som Ingemar Stenmark sa för många år sedan och det passar in här: ”Dä ä int lätt å förklar för den som int begrip".

 

 

Hans Gabrielsson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Katrineholm

Gott om vildkaniner i Katrineholm – avlivas för att inte riskera smittspridning

Insändare

Insändare: Självklart att ta med hunden till kyrkogården

Insändare

Insändare: Naturen klarar av 10 miljarder på jorden

Insändare

Insändare: På kyrkogården borde hundar förbjudas

Katrineholm

Nya förbudsskyltar vid kyrkogården väcker frågor: "Personalen får plocka hundbajs"

Visa fler