Stressade pensionärer i affären

Katrineholm 31 maj 2021 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Handlar på en mängd olika mataffärer i Katrineholm varje vecka och blir lika förvånad nästan varje gång jag gör det. I dessa pandemitider gör handlarna vad dom kan för att skydda kunderna genom markeringar i marken, handsprit, att man ska handla ensam. 

Ica Maxi har en ingång och en utgång osv. Tyvärr så följs inte detta av väldigt många och i mina ögon är det en specifikt åldersgrupp där dessa saker inte verkar gå hem. Det är hos dom äldre. Dom handlar gärna två och två. Träffar dom en granne ställer dom sig gärna mitt i gången och pratar så man är tvungen att gå emellan för att komma fram. 

Framförallt är det vid kassorna som allt går fel. Jag tror aldrig jag har träffat på en äldre person som inte har så bråttom att komma fram till bandet som när dom står i kassakön. Varför? Kommer man fortare fram om man kör kundvagnen närmare personen som står framför eller om man ställer sig vid sidan av den? Dessa personer tillhör riskgruppen och är oftast iklädda både plasthandskar och munskydd och dränker sig i handsprit. Vad är det för fel och hur tänker man?

Förundrad

Ämnen du kan följa