Många pensionärer hade uppskattat fria bussresor

Julita 11 juni 2021 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående nyhetsartikeln "Inga fria bussresor för 65-plussare i sommar heller" publicerad den 8 juni.

Såg i tisdagens tidning (8/6) att det inte blir några gratis busskort för oss panchos, vilket var väldigt synd. Många av oss skulle uppskattat det och hade gärna gett oss ut på lite bussresor inom kommunen. Vad gäller vad vi borde göra, eller helst inte, har kommunalrådet Göran Dahlström åsikten att vi fortsatt skall låta bli en massa saker, som att åka buss till exempel.

Bästa Göran Dahlström, du har säkert en bil du kan åka ensam i, många av oss andra har inte det utan uppskattar att bussarna går. För att slippa bli smittad har Regionen/Sörmlandsbuss påpekat en del enkla saker som skall göra det tryggare för oss äldre. Vi bör sitta i främre delen av bussen, tyvärr svårt, där sitter ofta fler yngre. Har man sen otur så nyser de rakt ut när man går förbi. Eller sitter i sätena bakom och nyser och hostar. Alla bör också ha munskydd när vi åker kollektivt. 

Jag brukar vara ensam om det, möjligen någon äldre till. Åk inte när det är rusningstrafik, nä det brukar jag låta bli. Sen kan jag avsluta med att påpeka att många gamlingar kan tänka själv, ta hand om sig själv och alldeles själv göra allt man bör, det vill säga hålla avstånd och sprita/tvätta händerna. Det är väldigt synd att andra inte bryr sig.

Vad gäller busskortet inser jag mycket väl att det kommer vi få under valåret. Förstås. För då kommer de styrande fjäska extra för oss. Förstås.

 

Gunnel Malm i Julita

Ämnen du kan följa