VVK redo för efterlängtad hemmamatch

För nästan en månad sedan spelade Vingåkers VK sin hemmapremiär. Först nu är det dags för deras andra hemmamatch och laget är hoppfullt på ny vinst.

Vingåkers kommun 8 november 2019 14:10

Efter den förra matchen, sura 3–2-förlusten borta mot Örkelljunga, fick VVK vänta två veckor på nästa drabbning. De två veckorna är nu förbi och på lördagen är det dags för hemmamatch.

– Det känns bra, kul med hemmamatch igen, det var ett tag sedan. Det ser ganska bra ut i laget. Axel Qvarnström har stukat foten så han missar matchen, i övrigt har vi fullt lag, säger assisterande tränare Lukas Karlsson.

12 oktober spelade VVK sin första och hittills enda hemmamatch. Det blev förlust den gången mot mästarlaget Linköping. Lukas tycker att det ska vara skönt att komma hem igen.

– Det blir skitkul så klart. Vi vet att vi är bra på hemmaplan, vår hall är lite mindre än alla andra hallar. Och det brukar vara mycket publik så det blir bra tryck där inne, det gillar vi.

VVK ställs mot Lund, ett lag som vunnit två av sina fem matcher och tidigare i veckan bröt deras spelande tränare Faeez Alloush sitt kontrakt.

– En av deras bästa spelare, så de är lite decimerade. Men det är ett bra lag, har två svenska landslagsspelare (August Borna och Martin Bergman) med i truppen och bra spelare på dem övriga positionerna. Så det blir jättetufft, men jag har goda förhoppningar.

Med två veckor sedan senaste matchen har VVK haft tid att slipa lite extra på sitt block- och försvarsspel som Lukas inte tycker funkat som det ska i inledningen.

– Sen mycket servemottagning, det nöter vi alltid för det är alltid viktigt. Sen har vi jobbat hårt, haft två riktigt bra träningsveckor och nu är vi redo igen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Viktor Runsten

Ämnen du kan följa
VVK säsongen 2019-2020
Volleyboll

VVK värvar Sveriges bästa passare

Volleyboll

Vingåker pressade topplaget – men förlorade

Volleyboll

Mike är inte orolig: "Förändring tar tid"

Volleyboll

Vingåker kammade noll under helgen

Vingåkers kommun

Elitserien utökas - som VVK ville

Visa fler
Läs mer
Vingåker

Dardan stannar och blir spelande VVK-tränare

Vingåker

Per-Erik klar för nytt toppjobb utomlands

Volleyboll

Tunga beskedet för VVK - Albin lämnar

Vingåkers kommun

Elitserien utökas - som VVK ville

Vingåkers kommun

Säsongen över för Vingåkers VK

Visa fler