Hyresgästföreningen vill ha en dialog med hyresvärdarna

Katrineholm 23 februari 2021 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på debattartikel. Skriven av Susanne Staf VD Hyreshuset Katrineholm och Fredrik Ydevall Marknadschef Hyreshuset Katrineholm. Publicerad 15/2.

Det är glädjande att hyresvärden bakom artikeln vill bidra till en långsiktigt fungerande hyresmarknad där hyresgäster har råd att bo och kan bo bra. Det är just den typen av ansvarstagande och långsiktiga aktörer vi vill se på Sveriges hyresmarknad.

Vi känner dock inte igen oss i den bild som hyresvärden målar upp av Hyresgästföreningens ovilja till förhandling. Från Hyresgästföreningens sida ställer vi gärna upp och för en dialog med hyresvärdarna om förutsättningarna för renoveringar, moderniseringar och en utveckling av deras fastighetsbestånd på hållbara villkor för såväl hyresvärdar som hyresgäster. Vi har en förståelse för att det behöver ske inom ramen för en långsiktigt hållbar ekonomi, vilket vi också inser kommer att innebära vissa hyreshöjningar för de standardhöjande åtgärder som insatserna för med sig. Det här är något som fortlöpande sker inom ramen för de förhandlingar vi för med åtskilliga hyresvärdar runt om i landet och så även i Katrineholm. Vi välkomnar en sådan diskussion även med artikelskribenterna och ser fram emot konstruktiva och givande samtal vid förhandlingsbordet. 

Helena Frisk Ordförande Hyresgästföreningen region Mitt

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Katrineholm

Boendeplan medför flyttrockad för de äldre

Katrineholm

Hyresgästerna oroas för coronasmitta vid stambyte

Katrineholm

Så mycket rotavdrag nyttjades i Katrineholm förra året

Katrineholm

Fasaden på Gröna kulle vittrar sönder – ska renoveras

Katrineholm

Paret ska köra från Katrineholm till Nya Zeeland – i en dragspelsbuss

Visa fler