Huset hör hemma i papperskorgen

Insändare 14 januari 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Håller helt med de insändare som kritiserat det nya huset på torget, det bör inte byggas. Det förstör torget totalt, tar bort utsikten mot stationen, kyrkan och norr. Hela torget blir ihopklämt, det blir inget torg kvar. Vi har ett fint torg med mycket träd, planteringar och blomsterarrangemang, låt det få vara kvar.

Torget i nuvarande utseende behövs också för vissa arrangemang som genomförs där, KK-joggen och olika matmarknader exempelvis. Det vilar ju även ett skimmer av löjlighet över torghuset, då man hade en arkitekttävling för att få fram lämpliga objekt, där man hade en inkompetent jury som utsåg en vinnare av tävlingen, som inte gick att bygga för det blev för dyrt, vilket påtalats i insändare tidigare.

Total prissumma i arkitekttävlingen var 750 000 kr varav 400 000 kr var första pris. Sedan står det i statuterna om tävlingen att: "Efter planprocess och när den processen är klar inte har lett till projekteringsuppdrag eller ett planuppdrag, eller uppdragsgivaren inte inlett förhandlingar med vinnaren, tillkommer det denne en ytterligare ersättning motsvarande halva förstapriset, 200 000 kr." Som jag tyder det här har arkitekttävlingen kostat 950 000 kr i prispengar till ingen nytta. Sluta lek med våra pengar.

Till sist, Rune Tegelstadens förslag är så dumt, så det inte ens är värt en kommentar. Johan Söderberg, när du nu har blivit ny kommunalfullmäktige ordförande, ta tag i det här och se till att huset på torget hamnar i papperskorgen.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Åsikter om guldhuset

Insändare: Huset på torget en prestigefråga

Reaktionerna haglar mot "guldhuset" på Stortorget: "Inkräktar på allmänhetens plats"

Insändare: Storhetsvansinniga drömmarna

Insändare: Har ni tappat både vett och sans?

Insändare: Just det – ta er samman!

Visa fler