Musikalisk julshow med tv-tema i Folkets park

Humor möter tänkvärdheter och traditioner möter nya infall i årets julshow med familjerna Widén - Strand - Poppe.

Vingåkers kommun 2 december 2019 19:06

Som traditionen bjuder i Vingåker sedan tio år tillbaka bjuder familjerna Widén-Strand-Poppe in till julkonsert. Precis som förra året hålls evenemanget i Folkets hus. 

– Vi försöker ha ett tema varje år, och den här gången kom vi på att vi skulle göra showen som en tv-kväll på julafton, berättar Niclas Strand, skådespelare. 

Det visade sig att temat träffade mitt i prick. Efteråt fick de veta att Vingåker ska stå värd för tv4:s julkonsert, och att "Jul med Ernst" spelas in i Julita.  

– Så det blev ett väldigt roligt sammanträffande, säger han. 

Nytt för i år är att föreställningen är uppdelad i två akter. I den första blir det bland annat parodi på tv-personligheterna  Ernst Kirschsteiger och Tina Nordström, medan det blir mer av traditionell julkonsert i den andra. 

Som tidigare år medverkar alla barnen i showen. 

– De har ju blivit stora nu, så i år tar de mer plats än tidigare. De äldsta studerar musik och har fått ta plats i orkestern. Ungdomarna har fått varsitt solonummer, berättar Niclas Strand. 

Det blir även sång av WM-kören, som varit med många gånger tidigare. 

För fjärde gången medverkar journalisten och programledaren Katarina Hultling. Men under premiärkvällen ersätts hon av skådespelaren Inger Nilsson, som också varit gästartist tidigare. 

– Nu är vi redo för premiär, säger Niclas Strand. 

Julshowen ges vid sex tillfällen, från den 7 december och fram till den 22 december. I anslutning till föreställningen serveras traditionellt julbord. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Mi Skoog

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Vingåker

Barn låg bakom grova rån i Vingåker

Vingåker

Företagsetablering ger nya jobb till Vingåker

Gästkrönika

Frihet kräver nakna dansande bögar

Kultur och Nöje

Svenskt dinosauriespel släpps snart

Musik

Phil Collins hitlåt får skjuts av viral video

Visa fler