UR ARKIVET: Höjer lönerna 20-25 procent

Saxat ur Katrineholms-Kuriren för 100 och 50 år sedan:

Katrineholms kommun 18 november 2019 07:01

100 ÅR: ANNA, 4 ÅR, DOG I DIFTERI

Ett nytt dödsfall i difteri inträffade i fredags eftermiddag på Katrineholms epidemisjukhus. Det var en liten 4-årig flicka, Anna Jonsson, boende i Hemgården, Katrineholm, vilken då döden kom legat på sjukhuset i 19 dagar.

100 ÅR: HÖJER LÖNERNA 20-25 PROCENT

Samtliga i den stora skrädderifirman aktiebolaget L & P Widengren i Vingåker anställda blevo i lördags överraskade på ett sätt, som vittnar om att här existerar ett gott förhållande mellan arbetsgivare och underlydande. Vd ett sammanträde på eftermiddagen meddelades att samtliga arbetspriser skulle höjas med 20 à 25 procent. Vidare inbjödos samtliga till supé på aftonen å Vingåkers hotell.

100 ÅR: NYKTER UNGKARL SÖKER SNÄLL KOMPANJON

ANNONS: Ungkarl, 45 år, äg. 90,000 kr, nykter och ordentlig, f d praktiskt lantbr., söker snäll kvinnlig eller manlig komp. i mejeri eller lantbruk.

50 ÅR: GYMNASIEELEVER TVINGAS ÄTA NERVPILLER

En grupp elever vid gymnasiet i Katrineholm tänker gå till skolstyrelsen och kommunala instanser för att reda ut vissa enligt eleverna miserabla förhållanden vid läroverket. Den som hårdast angriper lärare och rektorer är tredjeringaren Kenneth Holm.

– Det är inte meningen att eleverna skall tvingas äta nervpiller och koffeintabletter för att klara av en termin, som genom dålig planering blir oerhört stressande och tröttande.

50 ÅR: ROMERNA ÅKTE I TYSTHET

De 44 zigenarna har lämnat Katrineholm och Sverige. De försvann från Djulö campingplats utanför Katrinholm plötsligt och i all tysthet vid 10-tiden på lördagsförmiddagen. Zigenarna är nu på väg "hem" till Frankrike.

50 ÅR: REKTOR HERMELIN MEDVERKADE I TV

I ett kort inslag i lördagens TV-program "Han, hon och rösten" medverkade fru Honorine Hermelin-Grönbech från Ulfåsa i Julita. Programmet handlade om kvinnosaksrörelsens genombrott och barndom. Det framgick av samtalet med fru Hermelin att hon inte är helt nöjd med den utveckling kvinnans ställning fått. Det lovande genombrottet har inte motsvarats av fortsättningen.

50 ÅR: SJU LUCIAKANDIDATER ATT RÖSTA PÅ

I år kröns Lucia söndag den 14 december. Det finns sju luciakandidater att rösta på. Söndagens Luciakröning sker som vanligt på folkets hus terrass.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Katrineholm

Carinas oväntade möte – såg lodjur utanför Katrineholm

Katrineholm

Bil hamnade i diket - väjde för älg

Katrineholm

Timmerlast välte på väg 55 – stor trafikpåverkan

Katrineholm

Trots corona – turistsommaren har varit "fantastisk"

Katrineholm

Man misshandlade kvinna i hemmet

Visa fler