Rivstart för Sjötorps nya kontorshotell

Under fredagen invigdes Sjötorps hus kontorshotell i Värmbol. Satsningen har genererat flera flyttlass från Katrineholmsföretag.

Katrineholms kommun 18 oktober 2019 20:05

Under våren gick det undan med hejdundrande fart för Sjötorps hus nybygge på Värmbolsvägen. Vid årsskiftet sattes spaden i backen för det nya kontorshotellet och redan i juni kunde de första hyresgästerna flytta in.

– Det har varit ett hektiskt arbete att få det klart och företagen som hyr av oss har fått vara med och påverka sina lokaler. Det är kul att det inte bara är Lövåsen, utan även den här delen av Katrineholm som utvecklas och växer, konstaterar Pär Knutsson, vd på Sjötorps hus.

Redan när bolaget köpte tomten för tre år sedan för att bygga eget kontor, fanns tanken på att vidareutveckla det som en gång var Värmbols fotbollsplan. Kontorshotellets 2000 kvadratmeter rymmer nu 65 arbetsplatser och bland andra har företagen We hunt, Iver, LRF konsult och Påhlsons daylight flyttat in.

– En del har flyttat från centrum och här har de p-plats utanför dörren. Vi har även 16 platser avsatta för småföretagare som inte vill jobba hemifrån utan ha en arbetsplats att gå till och hälften av dem är redan uthyrda.

Under fredagen var det högtidlig invigning och kommunalrådet Göran Dahlström skötte bandklippningen med guldsax. Han passade på att berömma initiativet.

– Sjötorps hus har utvecklats fantastiskt och vi behöver kreativa företagsledare som är beredda att satsa. Jag är så glad för att vi i Katrineholm har egna byggare som anlitar lokala underentreprenörer. Det får hela näringslivet att växa och här i Katrineholm hoppar vi över lågkonjunkturen, sade han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emma Eriksson

Ämnen du kan följa
Läs mer
Katrineholm

Bakläxa för butik som sålde felmärkt kaka

Katrineholm

De tipsar om upplevelser på hemmaplan

Sverige

Svenskar välkomna i Grekland – men inte alla

Ledare

Ett hög ny byggnad bredvid en gammal skadar ingen

Ekonomi, näringsliv & finans

Nu avgörs miljardstriden om vegetariskt

Visa fler