Byggföretag får köpa mark vid Luvsjön

Nu står det klart vilken aktör som får bygga de första villorna i Luvsjöns nya bostadsområde.

Katrineholms kommun 18 november 2019 15:13

Katrineholm växer och nästa stora bostadsområde på tur är Luvsjön etapp fyra. Katrineholms kommun har nu slutit ett avtal med Janssons bygg i Bettna som får ensamrätt på att köpa en del av marken på fastigheten Sjöholm 2:2. Det handlar om 10 villatomter och ett område för par- eller kedjehus, med totalt 14 lägenheter.

– Det känns jättespännande. Det är roligt att få vara med på ett sånt här projekt i en stad som har riktigt bra framåtanda, säger Robin Jansson, ägare till Janssons bygg i Bettna.

Familjeföretaget är specialiserade på lösvirkeshus i trä som byggs på plats.

Detaljplanen rymmer totalt cirka 90 bostäder och ett markanvisningsavtal för de 40 lägenheter som planeras i det södra området finns redan tecknat med Dapo real estate. 

I det norra området är tio till 15 villatomter ämnade för kommunens tomtkö och för resterande tomter finns det intresse från andra byggföretag.

– De presenterar sina koncept och vi väljer utifrån det, säger Mats Lundevaller,  mark- och exploateringschef på Katrineholms kommun.

Han promenerar från Sjöholms gamla skola, längs den grusade gångvägen som förbinder det nya området med det befintliga villaområdet vid Luvsjön. En gångväg som får vara kvar när markarbetena startar nästa år.

– I januari eller februari kommer vi att gå ut med upphandling för infrastrukturen, säger Mats Lundevaller. 

Han avslöjar också att det finns tankar på att i nästa etapp utöka området runt hela sjön Luvsjön. Men först vill man se hur intresset är för den här exploateringen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Stina Järperud

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Katrineholm

Kritik mot Dahlström efter utspel om försörjningsstöd

Sörmland

Hårt tryck efter hästar – priserna går upp: "Hästhandlarna har dollartecken i ögonen"

Katrineholm

Här springer råttorna runt de dumpade soporna

Katrineholm

13-åringar dras in i gäng i Katrineholm

Valla

Olycka på Kronfågel - person fick in hand i krossmaskin

Visa fler