Skolorna får ny leverantör av e-läromedel

Katrineholms och Flens skolor får tillgång till Skolonplattformen, som samlar digitala skolverktyg från både stora och små leverantörer.

Flens kommun 6 november 2019 07:06

I takt med att skolans värld digitaliseras ställs nya krav på leverantörer av läromedel. Efterfrågan på digitala läromedel har ökat drastiskt de senaste åren och nu har Telge inköp tillsammans med Utbildningskontoret i Södertälje tecknat avtal med leverantören Skolon. Avtalet innebär att Skolon ska leverera alla e-läromedel i kommunerna Södertälje, Salem, Nykvarn, Katrineholm och Flen och beräknas vara värt 15 miljoner kronor över två år.

Skolon har en plattform där respektive skola kan köpa in de e-läromedel som efterfrågas och via portalen kan både lärare och elever logga in och få åtkomst till sitt e-bibliotek. 

Skolonportalen lanserades 2015 på SETT-mässan, en mässa för digitalt lärande inom förskola och skola.

Plattformen samlar över 1 500 digitala verktyg, läromedel, tjänster och appar för skolans värld från både stora och små leverantörer. Läromedlen beställs direkt via plattformen.

Telge inköp skriver i sitt pressmeddelande att avtalet möjliggör en skräddarsydd, individanpassad lösning för eleverna och lärarna.

– Pris har inte varit det viktigaste kriteriet men vi har fått konkurrenskraftiga rabatter. I avtalet har vi också öppnat för att fler små leverantörer av e-läromedel ska kunna koppla sig till portalen. Det ger förstås mycket stora möjligheter för elever, lärare och skolledare att hitta anpassade och nischade lösningar utifrån varje skolas, pedagogs eller elevs unika behovsbild, säger Krister Mellström, tf vd Telge Inköp.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emma Eriksson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Katrineholm

Efter regnet – nu går det att elda igen

Golf

Roberts toppresultat blåste bort på Jättorp

Flen

Flensyngling misstänks för flera brott

Katrineholm

Hittade skräphög i skogen – "där ska det inte vara"

Katrineholm

Katrineholm vill ha ansvar för EU-lager

Visa fler