Snart kan åtal väckas för flera sexbrott

Åtta gånger ska en man i 40-årsåldern ha begått sexuella ofredanden i både Flen och Katrineholm. Snart kan han åtalas.

Flens kommun 7 november 2019 06:13

Som Kuriren berättat tidigare har mannen häktats som misstänkt för flera brott. I första hand har det rört sig om sexuellt ofredande som ska ha begåtts i Flens kommun och om flera minderåriga målsägande.

Inför omhäktningsförhandlingen i Nyköpings tingsrätt förra veckan meddelade åklagaren att utredningen var klar för slutdelgivning. Då får den misstänkte och dennes försvarare ta del av utredningen och eventuellt begära kompletteringar, innan åtal väcks.

Några brottsmisstankar har strukits medan andra har tillkommit. Till den senaste häktningsförhandlingen har misstankar om två fall av sexuellt ofredande lagts till.

Nu är mannen misstänkt för åtta fall av sexuellt ofredande, varav fyra ska ha skett i Flens kommun under juli. Två tillfällen ska ha ägt rum i Katrineholm under våren och sommaren, medan det för två av fallen anges "Sverige" som brottsplats.

Mannen ska i somras ha försökt köpa sex av ett barn i Katrineholm. Han åtalas även för narkotikabrott, olaga hot och övergrepp i rättssak.

16 påstådda fall av sexuellt ofredande har enligt åklagaren inte gått att bevisa, då ord står mot ord och det saknas tillräcklig stödbevisning.

Enligt mannens försvarsadvokat nekar han till brott. "Han har lämnat rimliga förklaringar till händelserna bakom gärningspåståendena", skriver advokaten i ett överklagande av häktningen.

Åklagaren har nu till den 15 november på sig att väcka åtal. Annars måste en ny häktningsförhandling hållas.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulrica Andersson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Flen

Flensyngling misstänks för flera brott

Signerat

Tsar Vladimir V sitter kvar i Kreml

Brott & Straff

Opererades av skandalkirurg – stämmer region

Brott & Straff

Åldring åtalas för dödsolycka

Brott & Straff

Man knivskuren i Uddevalla

Visa fler