"Det är kul att spela hockey så här"

Katrineholms HF hade sin seriepremiär under förra lördagen. Det blev förlust efter tappad 2–0-ledning. "Lite öl i bussen på hemresan sen hade vi glömt det", säger tränaren Ola Larsson med ett skratt.

Katrineholms kommun 13 november 2019 22:22

I division 4 Östergötland finns det bara sju lag, därför blir det bara tolv matcher för Katrineholms HF den här säsongen. Tränaren Ola Larsson kan tycka att det både är tråkigt och bra att det inte blir så många matcher på en säsong.

– Vi har inga ambitioner, vi ska inte gå upp i trean, vi kan inte heller åka ur. Det här är grabbar som har samlats för att det ska vara lite kul att spela hockey, säger Ola.

Det är ett återkommande tema för den här upplagan av KHF. När träningen väl är igång är det mycket tjo och tjim och glada miner. Med bland annat tre spelare från J18-laget är den dryga 20-mannatruppen även ett ungt lag med 21 år i snittålder enligt Ola.

– Jag tittade lite på de andra lagen och dem ligger uppåt 26-27 år, så det är ganska stor skillnad.

Fem eller sex av de resterande lagen i division 4 Östergötland är lag som Ola beskriver som division 3-lag som inte vill gå upp en nivå för att slippar mer resor och träningar. Därmed är de överlägsna mot lag som KHF.

– Vi vet vad vi ställs mot för motstånd och vi skiter egentligen i det. Vi pratar om det en minut efter matchen sen släpper vi det, sen är det glad stämning igen. Det är det jag försöker verka för.

Han har varit ledare inom hockey i olika befattningar sedan 1987, med start i hemorten Flen, och har tränat många av dagens trupp sedan dem var barn. Han har även fått förfrågningar om mer ambitiösa uppdrag, men Ola trivs väldigt bra där han är nu, i sin tredje säsong i KHF:s A-lag.

– Jag älskar det här med ishockey, det är därför jag är med här. Det får man någonstans tro att de här killarna också gör, trots att vi inte har några ambitioner mer än att vi genomför vår säsong. Tar man en placering eller två i en serie så är det roligt och så fort pucken släpps så vill man vinna oavsett sammanhang, så är det såklart.  Vi har valt att vi gör så gott vi kan på den nivån vi är.

Ola menar att det är svårt att ha hög ambitionsnivå inom hockey i städer som Katrineholm och Flen.

– Det inte är hockeyorter, det finns inga traditioner. Det ser man om man tittar på pojklagssidan, det är dåligt med lag bakom och det kommer bli ett problem om ett antal år när det inte fylls på underifrån.

Men en spelare som helt och hållet köpt lättsamheten är Casper Blanck. 23-åringen tycker det är kul att spela hockey igen efter fem års uppehåll.

– Det är kul att spela hockey så här. Man ska ha roligt på isen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Viktor Runsten

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Sörmland

Tredje generationens Orbison rockar loss: "Gitarren är verkligen hans bästa vän"

Katrineholm

Efter regnet – nu går det att elda igen

Golf

Roberts toppresultat blåste bort på Jättorp

Katrineholm

Hittade skräphög i skogen – "där ska det inte vara"

Katrineholm

Katrineholm vill ha ansvar för EU-lager

Visa fler