Anrik kiosk i Malmköping vandaliserad

Den gamla pressbyråkiosken vid Musiespårvägen i Malmköping råkade på torsdagskvällen ut för skadegörelse och inbrott.

Malmköping 8 november 2019 14:36

Enligt uppgift ska det ha varit vi d 19-tiden på torsdagen som ett antal personer bröt sin in i kiosken som står placerad vid spåren nedanför stationshuset vid Musiespårvägen i Malmköping. En fönsterruta bröts bort och dörren öppnades. I kiosken ska inredning och kartonger tömts och kastats ut.

– Det är skittråkigt! Det kostade över en miljon kronor att renovera upp kiosken. Det här innebär än mer hårt ideellt arbete för oss, säger Michael Gustafsson som är teknisk chef hos Musiespårvägen.

Föreningen har kunnat konstatera att ett antal person har rört sig kring Musispårvägen de senaste månaderna och bland annat ristat på kiosken. Torsdagens händelse är polisanmäld och försäkringsbolaget är kontaktat.

– Kiosken måste återställas, den är en del av miljön kring Musiespårvägen, säger Michael Gustafsson.

Den gamla pressbyråkiosken uppfördes 1922 på Rödbodtorget vid Tegelbacken i Stockholm där den sedan stod i 30 år. Museispårvägen i Malmköping fick kiosken av Svenska Spårvägssällskapet 1970 och i drygt 30 år stod den vid hållplatsen Hosjö innan den flyttades in till bangården.

För fyra år sedan lyftes kiosken, som var i stort renoveringsbehov, bort och forslades till HPS kulturmiljövård i Köping. Renoveringsprojektet kunde genomföras tack vare bidrag. Drygt ett och ett halvt år senare, i september 2016, var den uppfräschade kiosken på plats på bangården. 

För ett år sedan stals över 300 meter kontaktledning i koppar från Musiespårvägen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Gagnert Dalgren

Ämnen du kan följa
Läs mer
Katrineholm

Hi-tech och gästvänligt i familjen Meijers nya kök

Katrineholm

Köksexperten: Jordnära och avskalat är årets trend

Katrineholms kommun

Instagraminredare låter naturen flytta in