Blev omkörd av cyklister – i 73 km/h

Hans första tävling i ett "riktigt cykelland", då gick det riktigt bra när Tobias Plantin cyklade i uppförsbacke i italienska Varese. Men när det gick nedåt fick han istället hålla igen.

Katrineholms kommun 10 oktober 2019 16:00

I den föregående helgen var det Gran Fondo World Series som kördes i bergiga Varese. En tvådagarstävling som även fungerade som VM-kval och bestod av ett tempolopp på 22 kilometer och sedan ett långlopp på 13 mil.

Då ställde Tobias Plantin från Katrineholm upp och fick riktigt bra svar från benen i uppförsbackarna. När banan sedan vände neråt var det så pass höga hastigheter att Tobias fick hålla igen lite.

– Jag tror det gick i 73 km/h, och då blir jag omkörd. Jag menar, 73 km/h, det är inte många ställen i Sverige man ens kör så fort. Det är väl så, benen svarar bra men han som styr har blivit gammal och lite feg, säger Tobias med ett skratt.

Det blev en åttondeplats för Tobias i sin åldersgrupp i tempoloppet och i långloppet kunde han pressa resten när uppförslutningen ökade.

– Träningen har gjort nytta och där hämtade jag in på övriga. Om jag varit bättre på utförskörning så hade jag fått mycket bättre resultat. Det är väl lite ovana i den terrängen på något sätt.

Även om han har tränat i liknande terränger så blev det annorlunda när Tobias för första gången fick tävla i det han själv uttrycker som ett riktigt cykelland.

– Det är en helt annan nivå på cyklister och en helt annan nivå på tävling, det är en annan cykelkultur.

– Riktigt häftig upplevelse kan jag säga, dels omgivningarna runt området är väldigt bergiga och vackra. Så det är häftigt ur det perspektivet, men det var en jäkligt tuff bana, många tusen höjdmeter.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Viktor Runsten

Ämnen du kan följa
Läs mer
Fotboll

VFC får vänta - men klartecken för distriktsserierna

Sport

Svensk fotboll kan starta i juni

Sport

Uppgifter: Fotbollen får grönt ljus

Sport

Läget i klubbarna inför allsvenska premiären

Sport

Inga träningsmatcher före allsvenska premiären

Visa fler