Vingåker kammade noll under helgen

VVK förlorade mot bottenkonkurrenten Habo på lördagen och åkte på en förlust till på söndagen då bortaturnén avslutades mot Hylte Halmstad.

Habo kommun 1 december 2019 19:21

Att det blev förlust för Vingåkers VK borta mot obesegrade Hylte Halmstad var absolut inte oväntat, speciellt med tanke på att Hylte inför söndagen endast förlorat två set på sju matcher. Efter två set stod det dock 1–1, men det var Hylte som vann med 3–1.

– Jag tycker att vi under stora delar av matchen står upp jäkligt bra. Jag tycker inte vi ska skämmas över den här förslusten, säger assisterande tränare Lukas Karlsson.

Värre var det efter lördagens förlust mot Habo.

– Det var väldigt frustrerat när vi förlorade mot Habo. Vi låg ju före Habo i tabellen före matchen, det är dem matcherna vi ska ta poäng i och vinna, säger Lukas och fortsätter:

– Men överlag är vi fortfarande positiva i laget, vi tror på vad vi håller på med och vi tror att segrarna kommer börja komma.

Vingåker har nu en vinst på nio matcher och ligger tredje sist i tabellen.

– Det är ju inte så bra såklart. Nu har vi spelat mot alla de bästa lagen och har Säter kvar innan vi har mött alla. Vi möter dem nästa vecka och den ska vi vinna. Sen får vi ta det därifrån, säger Lukas.

Säter ligger precis bakom VVK i tabellen och de båda möts på lördag i Vingåker. Det är näst sista matchen för VVK innan juluppehåll, sista är mot Sollentuna.

– Vi vet att det kommer bli en tuff match mot Sollentuna, det gör ju Sätermatchen ännu viktigare. Den måste vi vinna – det finns inget annat. Och det ska vi göra, vi ska vara ett bättre lag än Säter. Vi behöver göra jobbet, men vi ska vinna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Viktor Runsten

Ämnen du kan följa
VVK säsongen 2019-2020
Volleyboll

VVK värvar Sveriges bästa passare

Volleyboll

Vingåker pressade topplaget – men förlorade

Volleyboll

Mike är inte orolig: "Förändring tar tid"

Vingåkers kommun

Elitserien utökas - som VVK ville

Vingåkers kommun

Säsongen över för Vingåkers VK

Visa fler
Läs mer!
Volleyboll

Landslagsman till VVK – "En av landets bästa centrar"

Volleyboll

Ibland saknar Daiva de gyllene KVK-åren

Volleyboll

VVK levererar meriterat nyförvärv

Vingåker

Landslagsspelaren lämnar belgiska proffslivet – skriver på för VVK

Vingåker

VVK kan bli vinnare när mästarna lägger ned

Visa fler