"SFI läraren bör ha gjort sin sista lektion"

Vingåker 29 juni 2020 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på nyhetsartikeln "Skolanställd avstängd efter SD-kommentarer" 2020-06-24 angående en lärare på SFI kallade SD för ”ont parti”.

Otaliga är de desinformatörer som har kräkt ur sig lögner om SD under partiets levnadstid. Bland annat i riksdagen med vår statsminister i ledningen, som utan att blinka obesvarad tillåts spy galla över SD samtidigt som han konsekvent vägrar diskutera sitt eget partis oerhört smutsiga historia. Många tidningar har ledarskribenter som mer eller mindre tycks ha som huvudsyssla att nedvärdera allt som SD står för. Ganska ofta ser man även att man utelämnar viktiga uppgifter i media. Att Katrineholms-Kuriren väljer att ta upp detta glädjer mig.

Att nu få höra att en lärare på SFI har informerat nyanlända elever på det sätt som beskrivs i artikeln gör mig både ledsen och förbannad. Om det finns den minsta sanningshalt i detta så anser jag att den läraren bör ha gjort sin sista lektion och omgående avskedas.

Jag har vid ett flertal tillfällen stått på gator och torg och delat ut valmanifest. Oroliga nyanlända har frågat om mitt parti vill skicka tillbaka dem till sina hemländer. Detta har de fått höra från företrädare för andra politiska partier, påstår de.

Jag har inte varit med så länge inom politiken men upplever inom den korta tid jag varit politiskt aktiv att det skett en positiv förändring av det politiska samtalsklimatet. Då kommer denna uppgift, om ett tillvägagångssätt att politiskt påverka invandrare som jag hört om förekom i andra kommuner för länge sedan men som jag trodde hade upphört. Glädjande nog ser jag inget sådant inom kommunfullmäktige i Vingåker där jag verkar, utan träffar bara trevliga och väldigt engagerade människor från olika partier.

Mats Karlsson (SD) Vingåker

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Vingåker

Barn låg bakom grova rån i Vingåker

Vingåker

Företagsetablering ger nya jobb till Vingåker

Vingåker

Tv stulen vid inbrott i matsal

Vingåker

Nya fartkameror på väg mellan Vingåker och Katrineholm

Vingåker

Boende var hemma när inbrottstjuv bröt sig in

Visa fler