Katrineholmaren Joel Hellman har avlidit

Mångårige Kurirenmedarbetaren Joel Hellman har avlidit i en ålder av 42 år. Med värme och generositet gick han genom livet.

Katrineholms kommun 28 november 2019 11:16

Joel Hellman var född och uppvuxen i Katrineholm och blev sin hemstad trogen livet ut. Efter skolåren på Nyhemsskolan kom han in på Duveholmsgymnasiets medieprogram, men valde att gå sin egen väg. En kort tid arbetade han på Jannes urverkstad och tillsammans med vänner gjorde han även en egen tidning i början av 90-talet.

Hösten 1993 klev Joel Hellman in på Katrineholms-Kurirens redaktion som praktikant och där fann han en hemmahamn att ankra i. Efter en tid som grafiker blev Joel så småningom tekniker på IT-avdelningen. Inget problem var omöjligt för honom, han var fixaren som raskt nystade upp kollegornas härvor av tekniktrassel. 

Joels glädje, generositet och vänlighet löpte som en röd tråd genom livet. När vänner och bekanta behövde en hjälpande hand sträckte han alltid ut den. Att ställa upp för sina medmänniskor var som inbyggt i hans dna. 

Joels vilja att göra gott gick igen i allt, inte minst i hans föreningsengagemang. 2003 gick Joel Hellman med i Lions och var under många år sekreterare i Katrineholmsklubben. Han satt i den lokala Brottsofferjourens styrelse och under ett antal år var han vice ordförande. Joel var även ordförande i sin bostadsrättsförening.

Via kollegan Tomas Nilsson kom Joel in i volleybollens universum 2007. Han gjorde hemsidan åt KVK och tillsammans med Tomas direktsände han damernas elitseriematcher. Därifrån tog Joel klivet till att bli hjälptränare åt Daiva Simokaitiene och han fick stor uppskattning och många vänner inom volleybollen.

Joel var en livsnjutare ut i fingerspetsarna och älskade god mat och dryck. Fritiden ägnade han gärna åt vännerna och sitt stora intresse för ölbryggning. Krögaren Ceith Landin blev som en bror för Joel och under Katrineholms-veckan arbetade de sida vid sida i restaurangtältet på Stortorget.

Villa Sandhem var hans andra vardagsrum där han ofta sammanstrålade med vänkretsen.

I februari 2016 började Joel på läromedelsföretaget Alfamax där han bland annat arbetade med att utveckla skolmaterial och datorprogram för barn och unga med läs- och skrivsvårigheter. 

Sommaren 2017 fann Joel en själsfrände och livskamrat i Maria Ogando. De kom att bli oskiljaktiga och hon beskriver sin vän som en omtänksam, snäll och ödmjuk man.

Joel Hellman sörjes närmast av sin mor Eva Hellman och sin livskamrat Maria Ogando, men kommer att lämna ett stort tomrum efter sig i sin omfångsrika vänkrets.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emma Eriksson

Ämnen du kan följa
Läs mer
Sörmland

Inga nya coronadödsfall i länet – 46 vårdas på sjukhus

Sörmland

Andra dygnet utan dödsfall i covid-19

Sörmland

Inga nya dödsfall i covid-19 i länet

Sörmland

Två nya dödsfall i corona på sörmländska sjukhus

Sörmland

94 patienter vårdas för corona på sjukhus i Sörmland

Visa fler