Vi känner oss välkomna i Katrineholms kommun

Katrineholm 25 maj 2020 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till ”Varför skall man välja att bo i Katrineholm?”  Insänt av 08:a med hemlängtan den 19/5.

Som inflyttad till Katrineholm (Valla) från Stockholm för 5 år sedan känns ovanstående insändare väldigt långt ifrån vad vi upplever.

Tvärtemot vad insändaren skriver så har vi blivit otroligt väl omhändertagna av alla ortsbor vi mött. Vi har bjudits på bilturer i omgivningarna av stolta grannar som velat visa sin hembygd för oss. Vi har, från första stund, känt oss välkomna av alla personer i vår omgivning. Några har till och med tyckt att det varit kul att vi flyttat hit och velat veta varför man väljer Valla före Stockholm. Personer man möter på byn hälsar alltid på varandra när man tar en promenad. Händer det i Stockholm? Knappast. Vi har hela tiden fått hjälp med allt vi behövt veta. Vart vänder man sig om man behöver hjälp med olika saker? Fråga grannen så får vi svar. Det tog inte lång tid för oss att känna oss välkomna och nu, efter 5 år känner vi oss mer som Vallabor än Stockholmare!

Vi har också, genom våra barn, erfarenheter av olika skolor i Stockholm och kan i vår vildaste fantasi inte tro att de skulle vara ett föredöme för skolorna i Katrineholm, 

Varför skall man då välja att bo i Katrineholm? Närheten till en otroligt fin natur kan vara en anledning.

Den totala avsaknaden av bilköer och därmed bättre luft att andas kan vara en annan

Levnadskostnaden är betydligt lägre än i Stockholm (Huspriser, försäkringar, hantverkare mm. mm.)

Lugnet och tryggheten är en annan anledning. Det finns många fler fördelar att räkna upp men ont om plats att skriva i en kort insändare.

För oss före detta Stockholmare har flytten till varit en fullträff och gett oss betydligt fler positiva upplevelser än vad vi vågade drömma om vid flytten. Att någon skulle betrakta oss eller det vi säger som nonsens så fort vi öppnat mun har aldrig hänt trots att jag själv är "urstockholmare" med en mycket utpräglad (dåligt språk) dialekt. 

L&R, stolta Vallabor

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Katrineholm

Carinas oväntade möte – såg lodjur utanför Katrineholm

Katrineholm

Bil hamnade i diket - väjde för älg

Vingåker

Tv stulen vid inbrott i matsal

Katrineholm

Timmerlast välte på väg 55 – stor trafikpåverkan

Katrineholm

Trots corona – turistsommaren har varit "fantastisk"

Visa fler