FBC-stjärnan kan missa resten av säsongen

Angelica Högberg lämnade fredagens vinstmatch mot Standard med en knäskada. Knät har inte undersökts ordentligt än, men tränaren Kent Olsson förväntar sig inte mer spel från henne.

Katrineholms kommun 19 november 2019 17:30

FBC Katrineholms poängspelare Angelica Högberg skadade knät precis i slutet av andra perioden då hon fick en motståndare i ryggen som sedan föll över hennes ben. Hon lämnade Duveholmshallen för akuten men kunde inte undersökas ordentligt då knät var för svullet.

– De röntgade och såg att ingenting var trasigt, men då ser man ju inte om ledband eller menisk är trasigt, säger tränaren Kent Olsson.

– Nu vet vi inte riktigt, men jag tror på det värsta, jag tror inte hon kommer tillbaka något mer den här säsongen.

Angelica värvades från seriekonkurrenten Svärtinge till Katrineholm för drygt en månad sedan och ser ut att kunna vara den fjärde FBC-spelaren som åker på en säsongsförödande skada.

– Det känns jättetråkigt, äntligen får man in någon av den kalibern och sedan blir det så här. Men framför allt är det jättesynd om henne själv, säger Kent.

Kent tycker även att det är synd då laget är på gång, har vunnit fem matcher på rad. Nu ska han försöka få in en till forward, även om han tror det blir väldigt svårt att ersätta Angelica rakt av.

– Framför allt för att kunna hålla kvalitet på träningarna. Sen om vi får in någon spelare som håller väldigt hög nivå så blir jag jätteglad för det.

FBC hade bred trupp från början av säsongen, men med skador på flera tongivande spelare tror Kent att laget tappar lite slagkraft till slutet av säsongen.

– Men jag har stora förhoppningar ändå, vi ska vara med och fajtas om det hela vägen in i kaklet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Viktor Runsten

Ämnen du kan följa