Revyn byter koncept och blir krogshow

Efter tio år i Tallåsaulan byter Katrineholmsrevyn premiärdatum, lokal och koncept. Från storskalig scenshow till en mer intim krogshow på Safiren.

Katrineholms kommun 5 november 2019 15:05

Det var något som skavde. Så beskriver Katrineholmsrevyns producent Cissie Brunosson känslan som fick revygänget att ändra riktning. 

– Förra året kändes det lite motigt. Vi kände att om ska vi göra det här, så ska vi hitta på något annat. 

I tio år har Katrineholmsrevyn uppträtt på Tallåsaulans scen. Föreställningen har växt och vid trettioårsjubileet för tre år sedan så skalades allt upp, för att göra något extra. Något som den ideella föreningen sedan har försökt överträffa varje år. Det som skulle vara en fritidssysselsättning blev till slut ett heltidsjobb för delar av ensemblen.

– Nu har vi skalat ned ganska mycket. Istället ska vi komma publiken närmare och få mer interaktion. Vi har ett bra samarbete med Statt sedan innan, så nu blir det mat på varje föreställning.

575 platser i aulan byts mot 400 på Safiren, varav 140 är middagsbiljetter och resten vanlig publikplats. För revyn innebär det att de kan lägga allt fokus på själva föreställningen, istället för att ordna med allt runtomkring, som de fått göra tidigare år. 

– Vi ska hitta tillbaka till det vi tycker är kul. Vi backar tillbaka till det vi gjorde från början. 

På lördag är det kollationering för ensamblen. Då presenteras den del av manuset som är klart, i nuläget en och en halv akt. För att återgå till den familjära känslan ses gruppen hemma hos koreografen Cia Ronach och kapellmästaren Thomas Ronach, som också ingår i produktionsgruppen tillsammans med Cissie och Håkan Brunosson. 

– Mycket är egenskrivet i år. Det rann till när vi fick fokus och motivation. Revyn har redan sagt det vi vill säga och står för det vi står, nu ska vi bara ha kul. Glädje, lätthet och personligt är våra ledord i år, säger Cissie Brunosson.

De invanda rutinerna kring ombyten och allt som händer bakom scenen blir nya utmaningar. 

– Allt känns nytt. Vi har fått en loge nere i källaren och då tänker man, jaha, hur blir det med det här. 

Lösningen ser ut att bli att delar av ensemblen, som har elva aktörer,  delvis får hänga bakom scenen när de inte är i rampljuset. 

Nytt är också att revyn lämnar trettondagsafton som premiärdatum och istället flyttar fram den första föreställningen till 23 januari. Totalt ges åtta föreställningar och på scenen finns också fem medlemmar ur bandet Ronachs kapell.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Stina Järperud

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Golf

Roberts toppresultat blåste bort på Jättorp

Katrineholm

Hittade skräphög i skogen – "där ska det inte vara"

Katrineholm

Olycka på riksväg 55 – en person förd till sjukhus

Kultur och Nöje

BLM-märken okej i Sky – men inte i BBC

Kultur och Nöje

Lesley Manville spelar Margaret i "The Crown"

Visa fler