Gott mod hos Stina – trots korsbandsskadan

I säsongens andra match var olyckan framme för FBC Katrineholms Stina Karlsson. Korsbandskadad och borta i drygt ett år. Men hon är helt inställd på att göra en fullkomlig återkomst.

Katrineholms kommun 6 november 2019 13:30

Det var i bortamatchen mot Nykvarn 5 oktober, den andra matchen för säsongen, Stina Karlsson fick en smäll mot insidan av sitt knä.

– Det small till, det gjorde väldigt ont, säger Stina.

– Folk har sagt det efteråt att dem har aldrig hört någon skrika så högt. Jag kände direkt att det var något som var fel.

Ambulans kallades in och senare konstaterades det att hennes korsband var av. Det innebär normalt sett mellan tio och tolv månader innan en fullkomlig återställning. Alltså inget mer spel under den här säsongen för backklippan.

– Det känns skittråkigt. Vi har så mycket nytt, många nya spelare och vi har ett väldigt bra lag. Så det känns såklart tråkigt att jag bara hann spela en och en halv match.

Vardagen för Stina är inte speciellt förändrad just nu, utöver att hon inte kan spela innebandy. Men hon kan gå utan besvär och även jobba som sjuksköterska på Vikingens vårdhem i Malmköping, som drivs av FBC-tränaren Kent Olsson. 

Men på onsdag nästa vecka ska hon operera sig, en dryg månad efter hon skadade sig. Efter det väntar kryckor och sjukskrivning i en månad.

– Jag har aldrig varit skadad så det här känns jättekonstigt för mig. Jag har inte ont eller sådär nu. Så det känns lite konstigt att nu ska jag operera mig och bli typ skadad igen.

Stina gick på kryckor i ungefär en vecka direkt efter skadan, men har sedan dess klarat sig bra utan hjälpmedel.

– De sa åt mig att det var bara att börja gå direkt, försöka träna upp så mycket som möjligt innan operationen. För då är det lättare att komma tillbaka efteråt.

Just att komma tillbaka är ett stort fokus för Stina. Korsbandsskador har satt stopp på många idrottares karriärer, men det är inget som bekymrar 27-åringen då hon tänker att hon har några spelår kvar i kroppen.

– Jag är bara inställd på att komma tillbaka. Jag var väldigt ledsen i början, men det var mest för att jag missar den här säsongen. Men jag tänker att jag ska köra på och komma tillbaka till samma nivå.

Sedan förlusten av Stina och förlusten i den matchen mot Nykvarn har FBC Katrineholm vunnit tre raka matcher. Då har man även Frida Bergvall (korsband) och Kristina Magnusson borta resten av säsongen. Men Stina har stor tro på sina lagkamrater.

– Vi var ganska överlägsna förra året, i år är det mycket jämnare, men jag tror på kval. 1:a eller 2:a i serien, säger hon och lägger till:

– Det värsta är – om det nu blir kval – att missa kvalet. Men jag får vara med laget ändå. Men tungt att vara på sidan.

FBC spelar match på torsdagskvällen, borta mot FBC Nyköping.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Viktor Runsten

Ämnen du kan följa
FBC Katrineholm säsongen 19/20
Innebandy

FBC-stjärnan kan missa resten av säsongen

Innebandy

Ny FBC-vinst – men ännu en tung skada

Innebandy

FBC förstärker med skyttedrottningen

Innebandy

FBC fick glädjebesked – klart för allsvenskan

Innebandy

FBC-målvakten höll nollan i storseger

Visa fler
Läs mer!
Sörmland

Tredje generationens Orbison rockar loss: "Gitarren är verkligen hans bästa vän"

Katrineholm

Brand i industrilokal i Katrineholm

Musik

Kvällsmys på After beach med social distansering

Katrineholm

Dufweholms herrgård öppnar efter rejäl coronasmäll

Katrineholm

Nostalgi: Gunnar och Alva Myrdal gav namn åt husen

Visa fler