Nu flyttar de in i sin nybyggda lägenhet

I fredags var det dags att flytta in i nya kvarteret Havsörnen. Birgitta Tegnér och Gunnar Hangvar är nöjda med sin nya lägenhet.

Katrineholms kommun 4 oktober 2019 15:10

Vid Ringvägen i Laggarhult byggs nya bostäder i kvarteret Havsörnen. Nu är en första etapp av bostadsrättslägenheter klara, och i fredags var det dags för de första lägenhetsinnehavarna att flyta in.

Två av dem är Birgitta Tegnér och Gunnar Hangvar.

– Vi köpte det på ritning, då fanns det inget här än, berättar Gunnar Hangvar.

Nu är radhuslängan och lägenheterna klara – och paret är mycket tillfreds med hur deras nya bostad ser ut i verkligheten.

– Vi är mer än nöjda. Det känns som om allting är väldigt gediget gjort, säger Birgitta Tegnér och pekar på parkettgolvet i ek och granitskivorna i köket.

Lägenheten är en trea med ett stort rum med öppen planlösning; här finns kök, vardagsrum och matsal i ett. Därutöver ett sovrum och ett kombinerat gäst- och arbetsrum. 

Vardagsrummet har stora fönster ut mot Ringvägen. Det finns möjlighet att sitta ute på tomten både mot Ringvägen och mot gården.

– Att kunna gå ut känns väldigt värdefullt, tycker Birgitta Tegnér och får medhåll av sambon, som konstaterar att man har både morgon- och kvällssol beroende på vilken av uteplatserna man väljer. 

Gunnar Hangvar har tidigare bott i villa på Norr i Katrineholm, men orkade inte med att sköta om ett helt hus. Att sälja huset och flytta till lägenhet var inte ett helt enkelt beslut.

– Det är en process att bestämma sig för att sälja sitt hus. 

Med tiden växte beslutet fram hos paret att skaffa en ny, gemensam lägenhet. Efter att ha tittat runt lite, fick de höra talas om planerna i kvarteret Havsörnen och fastnade för det.

– Jag har hela tiden tänkt att jag ville ha ett litet radhus, utan trappor. Det är bra när man blir äldre, säger Birgitta Tegnér.

Gunnar Hangvar sålde sitt hus med hjälp av mäklare på Svensk fastighetsförmedling. Det är också de som sålt lägenheterna i kvarteret Havsörnen. 

Mäklaren Andreas Malmsten berättar att försäljningen i det nya kvarteret gått bra. Bostadsrättslägenheterna och villorna i området är sålda. Det enda som finns kvar på marknaden är två av fyra parhus.

– Försäljningen har gått lite i vågor. Parhusen är de som kom ut sist, säger Andreas Malmsten.

I slutet av januari och i slutet av maj blir ytterligare lägenheter klara för inflyttning i kvarteret. Två av villorna är redan bebodda, och två ytterligare ska stå klara sent i vår eller under försommaren, enligt mäklaren.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johannes Tångeberg

Ämnen du kan följa
Läs mer
Katrineholm

Här ska industriområde bli bostäder och förskola

Flen

Hus som sticker ut ersätter Söderskolan

Ledare

Ett hög ny byggnad bredvid en gammal skadar ingen

Pappersprospekt blir träd i Afrika

Fastighetsaffärer

Nya ägare till tomt i Katrineholm - priset: 470 000 kronor

Visa fler