Göran Dahlströms nominering ifrågasätts

Beskedet att Göran Dahlström nominerats till ett människorättspris för kommunens hbtq-utbildning har väckt reaktioner.

Beskedet att Göran Dahlström (S) nomineras till ett europeiskt politikerpris har väckt reaktioner, bland annat hos Vänsterpartiets Tony Rosendahl.

Beskedet att Göran Dahlström (S) nomineras till ett europeiskt politikerpris har väckt reaktioner, bland annat hos Vänsterpartiets Tony Rosendahl.

Foto: Stina Järperud/Roger Culmsee

Katrineholms kommun2019-10-02 14:03

Kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S) är nominerad till det europeiska politikerpriset "Innovation in politics awards" i kategorin Human rights. Bakom nomineringen ligger Katrineholms kommuns arbete med att utbilda samtliga sina anställda i hbtq-frågor. Detta gjordes åren 2015-2017 och innebar utbildning i olika grader, från enstaka föreläsningar till längre kurser med examinering.

Nyheten fick många kommentarer på Katrineholms-Kurirens Facebooksida. En del gratulerar Dahlström och tycker att nomineringen är välförtjänt. Andra undrar om det är ett skämt. En av dem som reagerade är Vänsterpartiets gruppledare Tony Rosendahl. Han ifrågasätter om det verkligen är Göran Dahlström som ska få äran för hbtq-utbildningarna.

– Vad jag har förstått så var det personal och tjänstemän som drivit och genomfört utbildningarna. Jag vet inte riktigt vad Göran Dahlström har gjort i den här frågan. Jag har inte uppmärksammat att han varit särskilt aktiv.

Tony Rosendahl tycker inte att en nominering till ett människorättspris är förenligt med Dahlströms och Socialdemokraternas övriga politik i Katrineholm.

– Jag tycker att det är märkligt att bli nominerad till ett sånt här pris, samtidigt som man jagar romer från Rumänien genom att införa tiggeriförbud och köra bort dem när det står över natten på en parkeringsplats. Ska man jobba för mänskliga rättigheter gör man det över hela spektrumet, man kan inte bara plocka vissa frågor. Det blir dubbla budskap. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!